Jocuri matematice pentru preșcolari

1) Peștișori cu numere

Via: NurtureStore

Decupați peștișori colorați din carton și desenați pe fiecare pește buline după cum urmează: pe un pește o bulină, pe următorul două buline și tot așa până când ați realizat atâția pești câte numere doriți ca cel mic să învețe sau să repete. De asemenea pe pești puteți scrie cifre sau litere.

Peștișori cu numere

 

 

 

 

 

 

2)  Unde este Domnul Vierme?

Via: KindergartenKindergarten

Pentru această activitate veți avea nevoie de un panou cu buzunare transparente și carton colorat. Depinde de tema pe care o abordați puteți schimba și imaginile din panou.

Decupați mere din carton și scrieți pe ele numere de la 1 la 10. Ascundeți în spatele unui măr un vierme și apoi rugați-i pe copii să vă spună în spatele cărei cifre ați ascuns viermele.  Cu timpul puteți adăuga mai multe numere și chiar să le amestecați pe panou, astfel încât jocul să fie mai greu.

Unde este Domnul Vierme?

 

 

 

 

 

3) Cartonașe cu numere hand made

Este foarte ușor să faci cartonașe sau flashcarduri cu numere pentru copii. Tot ce ai nevoie este un calculator și o imprimantă și gata jocul. Alege modelul potrivit și după ce le-ai imprimat nu uita să le laminezi pentru a se păstra mai bine și pentru mai mult timp.

Iată un model care să vă inspire. Pentru multe alte modele și idei dați un click aici.

Cartonașe cu numere via Taming The Goblin

Cartonașe cu numere

 

 

 

 

 

4) Numărăm cu ajutorul buburuzelor

Via: Counting Coconuts

Pentru această activitate veți avea nevoie de carton negru, roșu și alb, o foarfecă, lipici și un marker negru.

Decupați din cartonul negru corpul buburuzei și din alb spatele buburuzei, ca în poza de mai jos. Din roșu realizați aripile, pe care apoi cu ajutorul markerului nergu desenați bulinele. Pe cartonul alb scrieți cifra corespunzătoare numărului de buline.

Cu ajutorul unui nasture puteți face aripile buburuzei să se închidă și să se deschidă.

Buburuze vesele

 

 

 

 

 

5)  Bețișoare de înghețată

Via: Preschool Teacher 81

Acest joc este atât un joc matematic cât și unul senzorial. Pentru realizarea lui veți avea nevoie de 10 bețe de înghețată, un marker negru și multe obiecte mici cum ar fi nasturi, paste, pene sau agrafe de birou.

Scrieți pe fiecare băț câte un număr de la 1 la 10 și apoi rugați-i pe copii să lipească pe băț atâte obiecte câte indică cifra.

Set bețișoare de înghețată

Trackbacks

  1. […] Activități matematice distractive pentru preșcolari (partea întâi) […]

Speak Your Mind