Predarea culorilor la grădiniță

 cute_baby_colors-wideVă propunem câteva jocuri, activități și cântece pe care le puteți folosi pentru predarea Culorilor la preșcolari.

 1) Jocuri didactice

  • Alege culoarea potrivită:  repetați împreună cu cei mici culorile cu ajutorul unor cartoane colorate. Introduceți apoi o cutie cu diverse obiecte colorate și împrăștiați pe covor cartoanele colorate. Pe rând, fiecare copil ia câte un obiect din cutie și îl așează pe cartonul potrivit. Puteți folosi o geantă, astfel încât copiii să nu vadă ce obiect aleg sau ce culoare are. După ce au pus obiectul la culoarea potrivită, întrebați-i dacă mai știu și alte obiecte de aceeiași culoare.
  • “Roșu, roșu, văd ceva roșu!”: este un joc vesel și activ ce îi va ajuta pe copii să învețe și să recunoască culorile. Educatoarea cântă împreună cu copiii “Roșu, roșu, văd ceva roșu!” ( sau orice altă culoare) iar copiii trebuie să caute obiecte din jurul lor care au culoarea numită de educatoare.

Urmăriți o lecție demonstrativă a jocului “Roșu, roșu, văd ceva roșu!”( în limba engleză)

2) Activități practice

  • Omida colorată: decupați multe cercuri din carton colorat. Din carton maro decupați piciorușele și antenele iar apoi lipiți toate elementele împreună. Dintr-un cerc realizați capul. Cu ajutorul unui marker desenați ochii gura și nasul.

Imprimați de aici toate elementele necesare pentru a realiza această omidă.

  • Frumosul curcubeu: decupați o farfurie de carton în jumătate. Pe una dintre jumătați pictați un curcubeu sau lipiți bucăți de hârtie colorată sau creponată pentru a realiza un curcubeu.

Găsiți aici alte idei de activități practice inedite cu tema Curcubeul Veseliei.

Găsiți aici alte idei de activități practice și artistice cu tema Culorile.

3) Cântece în limba engleză

4) Cântece în limba română

5) Fișe de colorat

Comments

  1. Am în plan luna aceasta o reactualizare a culorilor şi materialele îmi vor fi de folos!Mulţumesc!

Speak Your Mind