Activități practice cu tema “Moș Nicolae”

Vă propunem o serie de activități practice cu tema “Moș Nicolae” care sigur vor fi pe placul celor mici!

1) Barba Moșului

Moș Nicolae este foarte bătrân și bineînțeles are barba foarte lungă și stufoasă. Pentru a realiza această activitate practică veți avea nevoie de un model cu fața lui Moș Nicolae pe care îl puteți imprima de aici, vată, lipici și carioci sau creioane colorate.

Lipiți vata cu ajutorul lipiciului și colorați restul imaginii așa cum vă place. Acum aveți un Moș vesel și bărbos!

Imprimați modelul pe un carton și decupați-l. După ce ați terminat lucrarea, faceți o gaură în partea de sus, puneți o panglică și iată! Aveți o decorațiune pentru sărbători!23ba2c7a976866c35574839d2ea5d11b-248x300

2) Șosetuțele copiilor

Via: Crayola

Unul dintre simbolurile sărbătorii de Sfântul Nicolae sunt șosetele pe care copiii le agață la sobă pentru ca Moșul să le pună cadouri în ele.

Puteți realiza și voi șosete pentru cadouri ! Iată câteva idei:

 • șosete din material textil: cu ajutorul unui șablon, tăiați dintr-un material textil două bucăți pe care apoi coaseți-le împreună. Decorați șoseta așa cum vă place, cu diverse simboluri ale sărbătorilor de iarnă cum ar fi clopoței, bomboane sau îngerași.
 • șosete din carton: decupați din carton două șosete pe care apoi lipiți-le împreună lăsând partea de sus a șosetei nelipită. După ce s-a uscat lipiciul, o puteți picta, colora și decora.
 • șosete șnuruite: decupați două șosete din carton și perforați-le pe margine . Dați-le copiilor câte două bucăți de carton și o panglică și rugați-i să șnuruiască șoseta.

693

3) Bătrânul Moș Nicolae

Via: Holiday-Kids-Crafts

Pentru a realiza această activitate foarte haioasă veți avea nevoie de:

 • un tub de carton (de la hârtia igienică)
 • hârtie colorată roșie
 • carton roz (sau o culoare deschisă)
 • vată
 • lipici
 • o foarfecă
 • carioci
 • sârmă plușată
 • un elastic (ca pentru borcane)

Instrucțiuni:

Îmbrăcați tubul de carton în hârtie colorată roșie. Din cartonul roz decupați fața și mâinile. Cu cariocile desenați ochii, nasul și gura. Lipiți fața și mâinile, pe tubul de carton, puneți elasticul la mijloc ( elasticul reprezintă cureaua) și lipiți apoi și barba din vată. Dintr-o bucată de carton roșu realizați pălăria. Din sârmă plușată realizați un toiag.

st-nicholas-craft

4) Moș Nicolae dintr-o lingură de lemn

Via: sycamorestirrings

Pe spatele unei linguri de lemn, desenați fața lui Moș Nicolae cu ajutorul unor carioci. Îmbrăcați lingura cu un material textil roșu sau cu hârtie creponată, lipiți barba din vată și adăugați și o pălărie tot din material roșu. Puteți să realizați și un toiag din sârmă plușată.

6a00d8341cc08553ef0147e0698a84970b

5) Pantofiorul cu surprize

Via: InCultureParents

Din carton colorat realizați un pantof, ca în imaginea de mai jos. După ce pantofiorul este gata decorat, puneți în el un săculeț cu dulciuri cum ar fi de exemplu un săculeț cu bănuți de ciocolată.

st.nicholas-shoe-craft_edit-300x133

Speak Your Mind