Activități practice de iarnă (partea întâi)

1) Globuri cu zăpadă

Pentru a realiza această activitate veți avea nevoie de un bocan cu capac, apă, sclipici, o linguriță de glicerină, lipici și o figurină. Lipiți figurina pe capacul borcanului și lăsați-o să se usuce. În borcan puneți apă, glicerină și sclipici. Puneți capacul și închideți-l foarte bine. Pentru a vă asigura ca nu curge, puteți lipi capacul cu un adeziv mai puternic.

Mai multe modele și idei găsiți aici.

Glob decorativ cu zăpadă

Glob decorativ cu zăpadă

2) Copăcei cu zăpadă

Via: Crafts Kaboose

Pictați cu acuarele maro palma ( care reprezintă crăcile) și o parte din mână (care reprezintă trunchiul) și apoi puneți amprenta pe un carton colorat albastru. Pe cartonul albastru pictați cu acuarele albe un deal înzăpezit și mulți fulgi.

Copacul înzăpezit

Copacul înzăpezit

 

3) Ursul polar

Via: Kiddomukidscrafts

Această activitate veselă va fi sigur pe placul celor mici. Pentru a o realiza veți avea nevoie de lipici lichid, spumă de ras, o farfurie de carton, ochișori mobili, un cerc din carton negru și două cercuri din carton alb (sau două dischete demachiante).

Într-un castron de plastic amestecați 2 linguri de lipici cu 4 linguri de cremă de ras. Cu o pensulă puneți crema de ras pe spatele farfuriei de carton și lăsați să se usuce. Puneți ochișorii, urechile și nasul cu lipici și lăsați din nou să se usuce.

Ursul polar

Ursul polar

 

4) Fulgișorii magici

Via: Kiddomukidscrafts

Este o activitate simplă dar de efect. Pentru a realiza acest fulg veți avea nevoie de 3 bețe de lemn ( de la înghețată), sclipici, lipici, vată și o panglică. Lipiți cele trei bețe împreună, faceți o gaură la capătul unui băț și puneți o panglică. Aplicați lipici pe fiecare băț și puneți mult sclipici. Lipiți câte o bucață de vată la fiecare capat și unde se unesc bețele.

Fulgișorii magici

Fulgișorii magici

 

5) Eschimosul vesel

Via: Kiddomukidscrafts

Colorați sau pictați o farfurie de carton cu albastru. Pe o hârtie albă desenați fața unui om și apoi lipiți-o pe farfurie. Lipiți vată sau bile demachiante din bumbac pe marginea farfuriei.

Eschimosul vesel

Eschimosul vesel

 

6) Mănuși călduroase

Via: DLTK

Această activitate este un exercițiu foarte bun pentru copiii care încep să lucreze cu foarfeca. Imprimați de modelul de mănușă și decupați-o. Tăiați cu foarfeca bucăți diferite de hârtie colorată (fără vreo formă anume) și apoi lipiți-le pe taotă suprafața mănușii. Puteți folosi bucățele de culori diferite pentru a crea diferite modele.

Mănuși călduroase

Mănuși călduroase

Comments

  1. Fulgul e cel mai frumos!

Speak Your Mind