Activități practice – Animale și păsări din zonele polare

Vă propunem o serie de activități practice pe care le puteți folosi în cadrul temei “Animale și păsări din zonele polare”.

 

1) Ursul polar

Via: thedoor2doorlibrarian

Pentru a realiza această activitate practică veți avea nevoie de carton alb, lipici, o foarfecă, sclipici, ochișori mobili, carioci.

Pe un carton alb, desenați un urs polar. Decupați un cerc dintr-un carton alb și lipiți pe jumătatea de sus o hârtie albastră (sau puteți folosi acuarele pentru a picta cerul). Lipiți ursul polar pe cercul de carton. În partea de jos a cercului puneți lipici și sclipici iar pe partea de sus care reprezintă cercul, lipiți cerculețe pe care apoi le decorați cu sclipici. Puneți ochișori mobili.

 

 

2) Iepurașul pufos

Via: craftsncoffee

Pentru această activitate haioasă veți avea nevoie de un ghem de lână alb și pufos, ochișori mobili, lipici și niște material textil mai gros pentru a realiza urechile și picioarele. Pentru năsuc folosiți un pic de lână roz.

 

3) Vulpea polară

Via: blogs babble

Pentru vulpea polară vă propunem să realizați o mască foarte haioasă ce sigur va fi pe placul celor mici. O puteți realiza din carton sau din material textil.

 

 

4) Morsa zâmbăreață

Via: iheartcraftythings

Această morsă este foarte ușor de realizat. Veți avea nevoie de farfurii de carton, acuarele maro, lipici, un pic de lână sau sfoară, ochișori mobili, o foarfecă și de două lingurite de plastic, ale căror codițe vor fi colții morsei.

 

 

5) Pinguinul ciufulit

Via: About.com

Acest pinguin foarte haios a fost realizat dintr-un tub de carton îmbrăcat în hârtie neagră. Din carton portocaliu realizați ciocul și lăbuțele, din hârtie albă burtica iar din hârtie neagră creasta. Adăugați și doi ochișori.

 

 

6) Bufnița albă

Puteți realiza mai multe activități practice pe această temă. Iată câteva dintre propunerile noastre:

Bufniță materiale reciclabile

Bufniță model 1

Bufniță dintr-o farfurie de carton

Bufniță model 2

Bufniță din forme de brioșe

Bufniță model 3

Bufnită din con de brad

Bufniță model 4

 

 

 

 

 

Speak Your Mind