Idei pentru organizarea clasei (partea întâi)

Suntem organizați!

Suntem organizați!

Cu toții ne dorim o clasă cât mai organizată, unde să avem mereu la îndemână ceea ce ne trebuie și mai ales să găsim cât mai repede ceea ce căutăm.

Atunci cînd ne organizăm clasa un lucru pe care ar trebui să-l luăm în considerare este vârsta copiilor cu care lucrăm și mai ales să stabilim ce materiale vor fi la îndemâna copiilor.

Centrele de interes trebuie bine gândite pentru a reflecta interesele copiilor iar materialele din aceste centre trebuie schimbate periodic pentru a atrage mereu atenția copiilor. De asemenea, încercați să corelați tema abordată cu materialele care se găsesc în clasă.

 

Revenind la organizare dorim să vă prezentăm câteva idei cu ajutorul cărora ne putem transforma în loc de studiu și joacă foarte bine organizat.

 

 Cutii pentru creioane colorate

Cutiile pentru creioane sunt mereu o problemă. În cele clasice de plastic cu mai multe compartimente ba nu încap prea multe creioane, ba se răstoarnă așa că o idee foarte bună ar fi să vă creați propriile cutii pentru creione.

De exemplu puteți folosi cutii de metal de la conserve pe care să puneți o etichetă. Sau pentru a ști care dintre creioane nu mai au vârf, puteți face borcane separate, în care copiii să poată pune creioanele fără vârf.

Iată câtevă dintre propunerile noastre:

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte rechizite:

RechiziteleMele

RechiziteleMele

Comments

  1. Cât de frumos sunt organizate!!

  2. Si sunt si foarte usor de realizat!

Speak Your Mind