Toamna (evaluarea proiectului)

Vă propunem câteva activități care să vă ajute în evaluarea proiectului Toamna.

1) Jocuri de rol

Jocurile de rol sunt foarte utile și educative pentru copii. În acest tip de joc copiii sunt implicați în mod direct, fapt ce ajută la reducerea timidității dar și dezvoltarea vocabularului și imaginației.

Pentru evaluarea proiectului Toamna puteți propune următoarele jocuri:

  • De-a piața de fructe și legume (în sala de grupă sau în curte amenajați o piață cu tarabe de unde copiii pot cumpăra fructe și legume. O parte din copii vor fi vânzători iar ceilalalți cumpărători)
  • Punem murături (puneți legume la murat împreună cu copiii. Este o activitate distractivă și educativă ce vă dă posibilitatea să repetați legumele de toamnă.)
  • De-a animalele din pădure ( fiecare copil joacă rolul unui animal din pădure și trebuie să povestească felul în care se pregătește pentru venirea iernii.)

Pentru aceste jocuri de rol vă propunem următoarele jucării:

Coș fructe

Coș fructe

Cărți diverse

Cărți diverse

Joc mâncare

Joc mâncare

Joc fructe și legume

Joc fructe și legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Culorile toamnei – expoziție de pictură

Realizați împreună cu copiii o expoziție de pictură cu tema Toamna. Rugați-i să folosească doar culori și elemente specifice toamnei. Fiecare copil trebuie să-și prezinte lucrarea în față colegilor iar colegii trebuie să-ți exprime părerea despre lucrarea prezentată. Puteți invita colegi din alte grupe să viziteze expoziția voastră de artă

15343

Fructe- enciclopedie pentru copii

Legume- enciclopedie pentru copii

Legume- enciclopedie pentru copii

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Micii actori vă poftesc la spectacol!

Realizați împreună cu cei mici scenete de teatru pe tema Toamna. Puteți alege povești precum Unde a zburat rânndunica, Mărul buclucaș sau Mergem la vânătoare de urși, sau alte povești sau poezii din folclorul copiilor.

Puteți invita colegi din alte grupe, educatoare, părinții sau bunicii să participe la spectacole.

4) Fișe de lucru

Fișele de lucru sunt o metodă foarte comună de evaluare. De asemenea puteți folosi cărțile de lucru pentru grădiniță, de cunoașterea mediului, matematică sau educarea limbajului care sunt foarte bine structurate pentru fiecare temă în parte.

Vă recomandăm:

Speak Your Mind