Alfabetul cu surprize

Literele alfabetului sunt mult mai ușor de învățat de către cei mici cu ajutorul materialelor didactice potrivite. Cu puțină imaginație puteți realiza din aproape orice un alfabet sau un joc cu litere.

Iată propunerea noastră:

Alfabetul din ouă de plastic

Pentru această activitate aveți nevoie de:

  • ouă din plastic de culori diferite ( cum sunt cele de la ouăle de ciocolată cu surprize)
  • un marker
  • diferite jucării sau accesorii, de mărime mică, pentru a încăpea în ouă

Instrucțiuni:

Pe fiecare ou de plastic scrieți o literă( mare și mică) și puneți înauntrul oului un obiect al cărei denumire începe cu litera scrisă pe ou. De exemplu, puteți folosi animale mici de plastic, nasturi, diverse obiecte precum o floare de plastic pe care o aveți de la o agrafă de păr, etc.

Dacă doriți să realizați această activitate la grădiniță, rugați toți copiii din grupă să aducă ouă de plastic și diverse obiecte care să vă ajute la realizarea acestui proiect.

Iată și câteva modele:

DSC_1075 egg pic with blog il_570xN.381537888_btq6 images (1) images IMG_5233

egg_matching-400x266 enhanced-buzz-28252-1377701457-8

 

Ce puteți face cu acest joc:

  • dați fiecărui copil câte un ou, rugați-l să-l deschidă și să numească obiectul din ou. Apoi întrebați-l dacă mai știe și alte cuvinte care încep cu acea literă.
  • desfaceți toate ouăle în două părți și apoi rugați-i pe copii să găsească jumătatea potrivită. Pentru a complica jocul, rugați-i să găsească și jucăria potrivită fiecărui ou.
  • alegeți două trei ouă și rugați-i pe copii să facă propoziții cu acele cuvinte

Speak Your Mind