Zece activități practice de toamnă

Toamna este unul dintre cele mai frumoase și creative anotimpuri. Natura ne oferă o multitudine de materiale și idei cu ajutorul cărora putem realiza împreună cu cei mici activități practice deosebite. Iată propunerile noastre:

1) Copăcelul cu surprize

Pentru această activitate practică veți avea nevoie de:

 • un sul de carton de la hârtia igienică
 • acuarele sau tempera
 • un carton alb sau verde
 • o foarfecă

Iată ce aveți de făcut:

Tăiați cartonul în forma unei coroane de copac. Apoi, cu ajutorul acuarelelor pictați cu degetele puncte mici de diferite culori (galben roșu, verde, portocaliu, maro) care vor reprezenta frunzele. Dacă doriți să îl faceți un pom fructifer, atunci pictați cu culoarea potrivită pentru fructul ales (de exemplu roșu pentru mere). Cu ajutorul foarfecii, faceți două tăieturi pe sulul de carton, în care mai târziu veți pune coroana copacului.
apple-tree-craft Fingerprint-Fall-Tree-Craft-For-Kids (1) images (7)

 

 

 

 

 

2) Animale din frunze

Frunzele sunt peste tot toamna așa că nu vă sfiiți să le folosiți în cadrul activițăților practice. Iată câteva modele care să vă servească drept inspirație:

leave animal14

leave animal1 leave animal3 leave animal4 leave animal10 leave animal12

leave animal2 leave animal5

 

Toate aceste animăluțe haioase dar și multe alte modele le găsiți aici.

3) Frunza mozaic

Pentru această activitate veți avea nevoie de:

 • un model de frunză imprimat pe un carton
 • o foarfecă
 • lipici
 • hârtie colorată sau hârtie creponată
 • carioci
Instrucțiuni:

Decupați frunza și apoi puneți lipici pe toată suprafața ei. Hârtia colorată sau creponată o tăiați în bucăți mici sau o rupeți și apoi o lipiți pe frunză, așa cum vă place vouă.
Iată și un model care să vă inspire:

Fall-Leaf-Suncatcher-600x250

4) Dragă Jurnalule…

“…azi am adunat multe frunze din parc și eram tare curioasă să aflu cum se numesc! Și pentru a nu uita cum arată și care este numele lor am făcut acest proiect!”

Cam așa ar putea să sune descrierea pentru următorul proiect pe care vi-l propunem. Pentru a-l realiza aveți nevoie de:

 • frunze de diverse mărimi
 • acuarele sau tempera
 • o pensulă
 • un caiet cu foi albe
 • un marker negru

Instrucțiuni:
Cu ajutorul pensulei pictați frunzele în diverse culori. Insistați asupra culorilor pentru ca apoi amprentele frunzelor să se vadă foarte bine. Cu ajutorul frunzelor colorate faceți ștampile din frunze pe paginile albe și așteptați să se usuce. După ce s-au uscat complet, desenați-le conturul cu ajutorul unui marker și scrieți-le denumirea lângă. Pe parcursul toamnei puteți continua proictul realizând ștampile din fructe și legume. 6a00d8341cc08553ef0120a56aee99970b

5) Copăcei, copăcei

În jurul nostru, peste tot, suntem înconjurați de copaci. Pentru a-i învăța pe copii cât de importați sunt aceștia dar și pentru a le explica schimbările care au loc toamna în natură, vă propunem mai multe activități practice cu tema Copăcei. Iată câteva dintre modelele noastre preferate:

thankful-tree-thanksgiving-craft-photo-420-FF1102TABLEA09

7ff7f42c5c7e9d751a20d5abac06ff86 889bfed25818a00a2d2ff5436ec520ab (1) done download hand-leaf-tree2-287x300 images (1) images (2) images (4) images (5) images (7) images img_20120911_091957_21 Poka-Dot-Leave-Tree Tree-570-x-380

 

 

 

 

 

 

6)Sperietoarea din grădină

Ați realizat vreodată o sperietoare de ciori? Este foarte distractiv! Dacă nu puteți să faceți una adevărată iată câteva modele inedite de sperietori mai….mici!

images (9) Indian Scarecrow

craftstick-scarecrow ESPANTALHO+PRATO+DESCARTÁVEL+FESTA+JUNINA+ATIVIDADE+ESPAÇO+EDUCAR+4 images (8) mbagscarecrow mplatescarecrow P1140343 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

7)Personaje din conuri de brad

Puteți realiza diverse personaje haioase cu ajutorul conurilor de brad. Iată câteva din preferatele noastre:

images (10) images (11) images (13) images (14) myra_hedgehog_00 turkey_pinecone

 

 

 

 

 

8) Coronițe din frunze

Decupați un cerc mare dintr-un carton și apoi încă un cerc în mijlocul cercului pe care îl aveți deja. Apoi pe această ramă lipiți frunze și fundițe pentru a realiza o coroniță de pus pe ușă. Pentru inspirație vă oferim câteva modele:

516-TwEyDEL

autumn_wreath Edible-Cookie-Wreath-With-Felted-Pumpkins-CP1006-de images (15) images (16) images (17) mfallwreath2 msquirrelwreath Thanksgiving-hand-wreath

 

 

 

 

 

 

9)  Ramă foto din capace de ghinde

Cu ajutorul capacelor de ghinde puteți realiza o mulțime de decorațiuni de toamnă. Noi am găsit acest model de ramă foto foarte ușor de realizat. Aveți nevoie doar de un carton, lipici, o poză și multe capace de ghinde.

acorn frame_thumb[1] acorn-picture-frame-craft-photo-475x357-aformaro-img-0263_476x357

 

 

 

 

 

 

 

 

10) Mototolirea este haioasă!

O activitate foarte haioasă și distractivă este mototolirea. Pentru acest proiect aveți nevoie de hârtie (colorată, creponată, igienică, prosoape de bucătărie, etc) pe care cei mici să le rupă și să le mototolească. Puteți crea orice imagine, tablou sau  formă cu această tehnică. Iată o idee care să vă inspire:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spor la treabă!

Trackbacks

 1. […] din fâșii de hârtie – activitate practică Related Posts Top 10 activități practice de toamnăTop 10 idei ingenioase de a petrece timpul în naturăFișe de colorat “Flori de […]

Speak Your Mind