Jocuri distractive pentru petrecerea de Halloween

Petrecerea de Halloween va fi și mai distractivă dacă pe lângă tradiționalul colindat Trick or Treat veți organiza și câteva jocuri distractive. Iată care sunt jocurile noastre preferate!

1) Mumia

Faceți grupe de câte trei copii, unul fiind mumia iar ceilalți doi cei care îmbracă mumia. Fiecare copil primește câte un sul de hârtie igienică iar după ce s-a dat startul aceștia trebuie să-l îmbrace pe copilul care este mumia din cap până în picioare, lăsând doar fața copilului la vedere. Jocul trebuie să continue chiar dacă hârtia igienică s-a rupt.

2) O poveste….înfricoșătoare!

Copiii se așează într-un cerc pe covor. Educatoarea începe o poveste de Halloween și apoi fiecare copil trebuie să continue povestea spunând câte una sau două propoziții. Terminați povestea cu un deznodământ de-a dreptul înfricoșător!

3) Statuile muzicale

Jucați acest joc foarte iubit de copii dar de fiecare dată când se oprește muzica rugați-i pe copii să se transforme în statui ce reprezintă personaje înfricoșătoare.

4) Desenează un dovleac

Dați fiecărui jucător o foaie pe care ați desenat forma unui dovleac. Legați apoi copiii la ochi și rugați-i să-i deseneze dovleacului ochi, nas și gură.

5) Vânătoarea de dulciuri

Faceți pachete mici cu dulciuri și ascundeți-le în curtea grădiniței sau a casei. Apoi copiii pornesc în căutarea dulciurilor. Asigurați-vă că mai aveți câteva pachete în caz că un copil găsește mai multe decât altul și nu dorește să împartă.

6) Aruncăm bănuți în dovleci

Pentru acest joc veți avea nevoie de doi dovleci pe care i-ați golit de miez și semințe. Fiecare copil primește zece bănuți pe care trebuie să-i arunce în dovleac. Fiecare bănuț înseamnă un punct. Jucați acest joc pe echipe.

7) Câștigă dovleacul

Copiii stând în cerc, dau de la unul la altul un dovleac, în timp ce pe fundal se aude muzică. Când muzica se oprește, copilul la care a ajuns dovleacul iese afară din joc. Ultimul copil câștigă dovleacul.

8) Un joc cu zombies

Toți copiii stau nemișcați arătând ca niște zombies în timp ce unul dintre ei încearcă să-i facă să se miște sau să râdă sau să vorbească. Copilul care s-a mișcat nu mai este zombie și încearcă alături de celălalt copil să păcalească alți zombies. Ultimul zombie câștigă.

 

Comments

  1. Foarte interesante! O să încercăm și noi câteva 🙂

Speak Your Mind