Horton Hatches the Egg/ Horton Hears a who (Dr. Seuss)

Două dintre cele mai îndrăgite povești scrise de Dr. Seuss au ca personaj principal pe elefantul Horton, un elefant foarte curajos și hotărât.

 

photo-48

Prima dintre aceste cărți se numește Horton Hatches the Egg (Horton Clocește Oul) și a fost publicată în 1940. Cartea spune povestea elefantului Horton care este păcălit de către o pasăre numită Mayzie să aiba grijă de oul său, în timp ce ea pleacă într-o vacanță permanentă în Palm Beach. Deși trece printr-o mulțime de greutăți (Horton trebuie să stea mereu afară chiar dacă plouă sau e cald, prietenii lui râd de el, este capturat de vânători și trebuie să parcurgă o călătorie pe mare ca apoi să fie dus la un circ) elefantul cel curajos nu renunță și se gândește mereu că și-a dat cuvantul:

I meant what I said, and I said what I meant. An elephant’s faithful, one hundred per cent!

Când circul ajunge lângă Palm Beach și oul este gata să se spargă, Mayzie vizitează circul și îi cere lui Horton oul înapoi. Dar din ou iese o creatură ce are trăsturile lui Mayzie și ale lui Horton combinate, iar puiul împreună cu Horton se întorc fericiți în junglă, în timp ce Mayzie rămâne singură.

Cartea îi învață pe cititori să nu renunțe la ceea ce și-au propus și să-și țină cuvântul dat, iar la sfârșit vor fi răsplătiți pe măsură.

Urmăriți aici povestea:

 

horton hears a who

A doua poveste în care ne întâlnim cu Horton este Horton Hears a Who (Horton aude un Strigăt), poveste ce a fost ecranizată pe marile ecrane în 2008. De această dată elefantul Horton , în timp ce se bălăcește într-un râu, aude o mică particulă de praf care pare că vorbește cu el. Elefantul decide să pună această particulă pe un trifoi și să aibă grijă de ea mereu. Mai târziu el află că particula este de fapt o mică planet numită Whoville pe care trăiesc creaturi microscopice. Atunci când primarul din Whoville îl roagă pe Horton să le protejeze planeta, acesta acceptă spunând că: “a person’s a person, no matter how small (o persoană este o persoană, nu contează cât este de mare)”.
În misiunea sa de a salva această planetă Horton întâlnește o mulțime de obstacole, este ridiculizat de celelalte animale din junglă și astfel el decide să găsească un loc mai sigur pentru noii săi prieteni.

Dar cei care credeau că Horton a inventat această poveste încearcă din nou să îl oprească și îl capturează pe Horton amenințând să fiarbă particula în ulei așa că Horton le spune ființelor de pe mica planetă să facă cât mai mult zgomot pentru a fi auziți de către animalele din junglă. Până la urmă aceștia reușesc să se facă auziți și animalele din junglă îl cred pe Horton și sunt și ei convinși de existența acestei planete.

Urmăriți aici povestea:

Speak Your Mind