Activități practice pentru 1 Martie

Pe pagina celor de la Krokotak veți găsi o mulțime de idei pentru a crea activități practice cu ocazia sărbătorii Mărțișorului.
Și asta pentru că și ei sărbătoresc în Bulgaria venirea primăverii tot pe 1 martie, dar la ei sărbătoarea se numește Baba Marta Day, adică ziua Bunicii Marta. Cu această ocazie aceștia oferă Martenitsa (mărțișor), adică un mic simbol al primăverii.

Iată ce spun cei de la Krokotak despre Baba Marta:

“In Bulgarian folklore the month of March is often portrayed as a plump, cheerful old lady, “baba Marta”. The 1st day of her reign is celebrated with red and white ornaments in various designs – as bracelets, brooches, pom-poms…
The origins of this ritual are lost in time, but the meaning is clear – they are luck charms you give away to wish good health (and good looks, too!) Friends, family, even pets and domestic animals get one.They are also a countdown to spring – you wear them every day until you see the first stork, or swallow, or blossoming tree. Then you take themartenitsa off and tie it to a branch.”

Și cum și pentru ei culorile reprezentative sunt alb și roșu, ne putem inspira cu încredere din activitățile propuse de aceștia.

Noi am ales câteva din activitățile noastre preferate și vi le prezentăm mai jos. Toate activitățile pentru Baba Marta le găsiți aici.

1. Brățări în alb și roșu
Această activitate este foarte ușor de realizat și poate ține locul tradiționalului fir de mărțișor. Tăiați cercurile pentru brățară dintr-o sticlă de plastic și puneți fire albe și roșii pe cerc.

Brățară mărțișor

Brățară mărțișor

2. Mărțișoare din nasturi 
O activitate pe cât de simplă, pe atât de deosebită. Veți avea nevoie de nasturi, un pic de carton, lipici și fire de mărțișor mai grose sau niște fire alb/roșu.

Mărțișoare din nasturi

Mărțișoare din nasturi

3. Brățări împletite din hârtie
Acest proiect origami este ușor de realizat iar rezultatul este un cadou de efect pentru toate doamnele și domnișoarele!
Pentru a vedea exact cum se realizează împletitura, dați click pe titlul activității.

Brățări împletite din hârtie

Brățări împletite din hârtie

4. Semn de carte Mărțișor 
Anul acesta puteți oferi un semn de carte în loc de Mărțișor. Sunt foarte frumoase și deosebite!

Semn de carte Mărțișor

Semn de carte Mărțișor

5. Felicitare de Mărțișor
Puteți oferi această felicitare mămicilor și bunicilor alături de un Mărțișor! Este și o amintire foarte frumoasă deoarece se realizează cu ajutorul amprentei mânuței celor mici.

Felicitare de Mărțișor

Felicitare de Mărțișor

6. Brățări vesele de Mărțișor
Pentru aceste brățări aveți nevoie de nasturi și lână în culorile alb și roșu. Sunt cadoul perfect!

Brățări vesele de Mărțișor

Brățări vesele de Mărțișor

7. Mărțișoare din material textil
Această activitate este un pic mai complicată dar rezultatul este unul foarte reușit. Adultul poate face forma iar cei mici le pot umple cu vată.

Mărțișoare din material textil

Mărțișoare din material textil

Mărțișoare din material textil

Mărțișoare din material textil

8. Berze și lână și sârmă
Aceste berze realizate din lână și sârmă sunt minunate! Și cum berzele sunt simbolul primăverii, pot fi oferite ca și Mărțisor! Nu-i așa că sunt drăguțe?

Berze și lână și sârmă

Berze și lână și sârmă

9. Păpuși decorative pentru Mărțișor
Aceste păpuși sunt foarte ușor de realizat și pot fi cadoul ideal pentru Mărțișor. Pentru ele, veți avea nevoie de carton colorat, lipici și niște ochișori mobili.

Păpuși decorative pentru Mărțișor

Păpuși decorative pentru Mărțișor

Păpuși decorative pentru Mărțișor

Păpuși decorative pentru Mărțișor

10. Ciupercuțe vesele și colorate
Aceste ciupercuțe sunt foarte vesele și drăguțe și pot fi purtate în piept ca și Mărțisor! Sunt foarte drăguțe și ușor de realizat!

 

Ciupercuțe vesele și colorate

Ciupercuțe vesele și colorate

Speak Your Mind