Cărți de joc pentru copii “Montessori Vocabular”

cover-articolÎn pedagogia montessoriană, noțiuni aparent complexe le sunt prezentate copiilor de la o vârsta fragedă. Maria Montessori era de părere că nu există „cunoștințe ușoare și cunoștințe grele”. „Mintea absorbantă” a copilului poate să asimileze cu aceeași ușurință atât cuvintele simple, cât și pe cele considerate complicate. De la naștere și până la 3 ani, copilul își dezvoltă limbajul și își însușește spontan noțiuni și cuvinte, oricât de complexe. Este, așadar, ideal să-i stimulați acest interes natural, chiar înainte ca micuțul să înceapă să vorbească. Nu vă temeți că demersul este prematur. Cuvintele pot fi cunoscute înainte de a fi rostite. Nu subestimați copilul și nu ratați perioada senzitivă caracterizată de interesul pentru limbaj, ci folosiți-o din plin, facilitand achiziția de termeni utili pentru cultura sa generală.

Fie că sunteți sau nu adepții educației Montessori, pachete de cărți de joc pe care doresc să vi le prezint astăzi sunt utile și extrem de benefice dezvoltării limbajului celor mici.
Fiecare pachet de cărți de joc contine:

• 50 de carduri (10 culori si 40 de obiecte corespondente)

• denumiri bilingve (română / engleză)

• pictograme pentru sortare facilă și clasificare

• informații utile

 1. Montessori – Clasificare: Culori  (momentan indisponibil)
  Pachetul familiarizează copilul cu cele șase culori primare și secundare (roșu, galben, albastru, respectiv verde, portocaliu și violet), precum și cu alte patru culori compuse.
 2. Montessori – Clasificare: Pământ, aer, apă
  Pachetul familiarizează copilul cu elementele care intră în alcătuirea planetei noastre: atmosfera (aerul), litosfera (pământul) și hidrosfera (apa), provocându-l să sorteze cardurile cu elemente în funcție de mediul în care se întâlnesc acestea. Elementele sunt structurate pe mai multe categorii: nevertebrate, pețti, reptile, păsări, mamifere, plante, mijloace de transport, meserii și invenții.
 3. Montessori – Vocabular: Mașini utilitare
  Pachetul familiarizează copilul cu mașinile utilitare și cu rolul pe care acestea îl îndeplinesc în domenii precum serviciile publice, agricultură sau construcții.
 4. Montessori – Vocabular: Fructe exotice
  Pachetul familiarizează copilul cu denumirile fructelor exotice. În plus, pe fiecare card veți găsi informații interesante, inclusiv pictograma continentului de origine.
 5. Montessori – Vocabular: corpul uman
  Pachetul familiarizează copilul cu organele interne și principalele oase ale scheletului uman. Noțiunile sunt prezentate în perechi formate dintr-un card cu elementul ilustrat și un card cu poziția lui în corpul omenesc.
 6. Montessori – Vocabular: Câini și pisici
  Pachetul familiarizează copilul cu denumirile celor mai îndrăgite rase de câini și pisici, dar prezintă și trăsăturile caracteristici fiecăreia.
 7. Montessori – Clasificare: Anotimpuri
  Pachetul familiarizează copilul cu o serie de elemente care marchează trecerea anotimpurilor: transformările copacilor, schimbarile atmosferice, comportamentul animalelor, evenimentele astronomice. De asemenea, ilustrează elementele specifice fiecărui anotimp: flori, fructe, legume, preparate culinare, articole de îmbrăcăminte, sărbători și activități.
 8. Montessori – Asocieri: Noțiuni opuse
  Pachetul introduce 25 de perechi de noțiuni opuse, organizate în diferite categorii: dimensiuni, stări, senzații sau poziții în spațiu.
 9. Montessori – Asocieri: Obiecte și întrebuințarea lor
  Pachetul familiarizează copilul cu 25 de obiecte utile și ilustrează, deopotrivă, întrebuințarea lor. În funcție de diferite criterii, obiectele sunt împărțite pe categorii: “în trusa de scule”; “la școală”; “în trusa de lucru manual”; etc.
 10. Montessori – Asocieri: originea alimentelor
  Pachetul își propune să explice care este sursa naturală a alimentelor procesate pe care copilul le întâlnește în viața de zi cu zi. Cu ajutorul celor 25 de perechi de carduri (sursa – aliment procesat) și al explicaților care le însoțesc, copilul va întelege mai bine “de unde vin” brînza, uleiul sau ceaiul.
 11. Montessori – Ordonare: transformări din lumea vie
  Pachetul familiarizează copilul cu ciclurile de viață ale plantelor, animalelor și omului. Cardurile sunt numerotate și ilustrează fiecare etapă de dezvoltare pentru 12 organisme vii.

 

Speak Your Mind