Ajută o grădiniță – Proiect de donații pentru grădinițele din România

Anul trecut de Crăciun, am colaborat cu o asociație pentru a trimite rechizite și jucării la diverse grădinițe și școli din România și am rămas uimiți de cerințele acestor instituții.

 

Toate au cerut lucruri de bază, pe care mulți dintre noi credem că sunt ceva obligatoriu dar de fapt multe dintre grădinițele și școlile pentru care am donat nu aveau creioane colorate sau jucării educative de bază.

 

 

Anul acesta am vorbit cu mulți părinți care ne-au povestit că au făcut curat în cărțile copiilor sau în jucării și că acum nu știu ce să facă cu cele de care nu mai au nevoie și nu știu la cine să apeleze.

 

Așa că ne-am hotărât să începem un program de lungă durată, menit să ne ajute pe toți, atât pe cei care au nevoie de donații, cât și pe cei care vor să doneze.

 

Proiectul se numește simplu „Ajuta o grădiniță!”.

Iată cum funcționeză:

 

* dacă tu lucrezi la o grădiniță care are nevoie de ajutor înscrie-ți instituția pe listă

 

* va fi nevoie de numele grădiniței, numele unei persoane de contact, adresa unde se pot trimite donații și numărul de telefon al grădiniței și dacă doriți puteți scrie de ce anume are nevoie grădinița voastră

 

Poți înscrie o grădiniță și dacă ești părinte iar copilul tău învață la o grădiniță care are nevoie de ajutor.

 

Pentru a trimite datele grădiniței tale, ne poți contacta pe admin@hailagradinita.ro sau ne poți găsi pe Facebook la https://www.facebook.com/HaiLaGradinita.ro/

 

Cum poți ajuta tu:

 

În prima fază vrem să adunăm și să centralizăm cât mai multe grădinițe pe care le vom trece într-o listă.

 

Dacă vrei să ajuți o grădiniță, alege una (sau mai multe) din listă, pregătește un pachet cu ce vrei să trimiți și ia legătura cu reprezentantul grădiniței.

 

Cu ce poți ajuta:

Grădinițele au nevoie de materiale didactice și educative dar și de rechizite. Iată câteva idei:

 

*cărți de activități pentru copii

*cărți de colorat

*cărți de povești

*rechizite de tot felul (creioane, carioci, acuarele, pensule, hârtie albă și colorată, carton, lipici, hârtie creponată, caiete, plastilină, etc)

*jocuri educative tip puzzle

*numărătoare și alfabetar

*imagini educative cu teme diverse

*cretă

*jucării diverse pentru copii

 

De asemenea, puteți lua direct legătura cu grădinița pe care doriți să o ajutați, pentru a afla ce au nevoie.

 

Știm că uneori poate părea greu să ajuți dar pentru unele grădinițe din România rechizitele pe care le primesc din donații sunt singurele șanse pentru o educație mai bună, chiar dacă nu puteți dona decât câteva cărticele de colorat și niște pachete de creioane colorate.

 

Marile magazine au mereu promoții și atunci este momentul oportun să cumpărați câteva rechizite sau cărți.

 

Dacă doriți să donați ceva ce aveți deja acasă, aveți grijă să nu fie rupt sau uzat.

 

În prima fază a proiectului așteptăm să vă înscrieți grădinițele pe listă și sperăm ca noul an școlar să înceapă mai bine pentru princhindei și pentru educatoare.

Donațiile se pot face oricând de-a lungul anului.

 

Nu uitați – pentru a trimite datele grădiniței tale, ne poți contacta pe admin@hailagradinita.ro sau ne poți găsi pe Facebook la https://www.facebook.com/HaiLaGradinita.ro/

 

 

Speak Your Mind