Pregătirea copilului pentru grădiniță

Pregătirea copilului pentru grădiniță

Primele zile de grădiniță pot fi foarte dificile și pline de încercări pentru copilul dumneavoastră și de aceea, este foarte important să-l pregătiți pe cel mic pentru ceea ce urmează. Luați în considerare că nici o despărțire nu este ușoară și că, pentru a ușura această trecere este important să luăm în calcul câteva aspecte.

*Cel mai important lucru pe care îl aveți de făcut este să-i povestiți copilului cu ceva vreme înainte că, atunci când va crește și el mare, va merge la grădiniță, să se joace împreună cu alți copii, să-și facă prieteni și să învețe lucruri interesante. Încercați să folosiți cât mai multe cuvinte pozitive dar și să aveți o atitudine veselă astfel încat el să înteleagă că grădinița este un loc frumos și interesant. Puteți de asemenea să strecurați și câteva detalii despre experiența dumneavoastră la grădiniță, să-i povestiți despre educatoarea pe care ați îndrăgit-o foarte mult sau să-i arătați poze și imagini.

*De asemenea, ar fi indicat să vizitați împreună cu copilul grădinița pe care ați ales-o pentru el. Astfel, prin vizite repetate, copilul se va acomoda mai ușor cu mersul la grădiniță, va intra în contact cu copiii și cu personalul și își va dori să revină.

*Copiii mai mari ai prietenilor dumneavoastră pot fi de asemenea de mare ajutor, mai ales dacă deja merg sau au fost la grădiniță. Aranjați o întâlnire cu aceștia și rugați-i să povestească amintirile plăcute pe care le au de la diverse evenimente, serbări sau din viața de zi cu zi de la grădi.

*Pentru ca activitățile de la grădiniță să nu-l copleșească sau să i se pară prea stresante, încercați să-i povestiți cât mai exact ce va face la grădiniță, care sunt regulile pe care ar trebui să le respecte, încurajați-l să fie cât mai independent și stimulați-l sa fie cât mai comunicativ și sociabil.

*Pregătiți împreună cu cel mic ghiozdanul pentru grădiniță, alegeți împreună hainele și pantofii de schimb și jucăria preferată pe care să o țină în ghiozdan sau la programul de somn.

*Încurajați orice moment în care dorește sa fie independent, cum ar fi atunci când vrea să mănânce sau să se îmbrace singur. Bineînteles că la început lucrurile vor fi mai grele dar cu multă încredere și susținere din partea dumneavoastră, va deveni un copil independent și sigur pe el, lucru foarte important în colectivitate.

Speak Your Mind