Călătorind cu copiii

Ce bine ne distrăm în mașină!

Cu toții visăm la vacanța perfectă pe care o vom petrece alături de familia noastră. Și pentru că vacanță înseamnă relaxare, odihnă și amintiri plăcute, plecăm la drum fără să ne imaginăm că, ceea ce urmează, nu va fi chiar vacanța ideală. Asta se întâmplă mai ales datorită faptului că atunci când facem pregătirile pentru concediu, uităm să luăm in considerare și dorințele sau nevoile celor mici.

Drumul cu mașina de exemplu, poate fi unul lung si foarte plictisitor mai ales pentru copii. Pentru a le oferi celor mici o experiență cât mai plăcută, tot ce trebuie să faceți este să le dați o ocupație! Iată câteva idei inedite!

 

*Cutia cu surprize: puneți într-o cutie mai multe jocuri ce pot fi jucate în mașină cum ar fi cărți de joc, planșete de desenat, jocuri cu pioni, bingo, dar și multe cărți pe care copiii le pot citi in liniște.

*Vânătoarea de mașini: printați pe mai multe foi diverse sigle de mașini. Când porniți la drum, da-ți fiecărui copil câte o foaie și o cariocă și declarați jocul deschis. De fiecare dată când văd o mașină ce are sigla pe foaia lor, acestia trebuie să facă un semn în dreptul ei.

*Cântăm și ne distrăm: cântatul este o activitate foarte distractivă atât pentru cei mici cât și pentru cei mari! Așa că nu uitați să luați cu voi în concediu si CD-urile preferate!

*Mașini colorate: este un joc vesel și distractiv. Fiecare copil își alege câte o culoare. Apoi trebuie să fie atent și să spună de fiecare dată când a văzut o mașină ce are culoarea aleasă de el! Câstigă cel care, într-un anumit timp stabilit de dumneavoastră, a văzut cele mai multe masini.

*20 de întrebări: o persoană alege să fie cineva (un animal, o meserie) și restul pasagerilor îi pun întrebări cu da sau nu până află ce a ales acea persoană să fie.

*Găsește rima potrivită: spuneți un cuvânt și apoi încercați alături de cei mici să găsiți cât mai multe rime pentru acesta.

Comments

  1. De obicei mersul cu masina este foarte obositor pentru copii…de acum sigur o sa ne inspiram din aceste idei!

  2. Noi am incercat deja cateva dintre ideile pe care le-am gasit aici. Cel mai mult ne-a placut jocul “Masini colorate”.

Speak Your Mind