Idei inedite de a petrece timpul cu copiii

Idei inedite de a petrece timpul liber împreună cu copiii

Copiii adoră să petreacă timpul liber împreună cu părinții lor și găsesc mereu idei interesante pentru jocuri și activități. Fie că este vorba de o plimbare în parc cu bicicletele sau de o activitate practică, pentru cei mici timpul petrecut în compania părinților este cel mai frumos!

Iată câteva idei și sugestii inedite pentru a petrece timpul liber într-un mod cât mai distractiv!

*Activități în aer liber: sunt poate cele mai plăcute activități pe care le puteți face împreună cu copilul dumneavoastră. Plimbările în parc, joaca în spațiile special amenajate, mersul cu bicicleta sau cu rolele, practicarea unor sporturi adecvate copiilor (tenis, fotbal, înnot) vor asigura atât distracția familiei dumneavoastră cât și o doză zdravănă de sănătate!

*Vizitele la teatru, Circ, Grădina Zoologică, Grădină Botanică sau Opera pentru copii sunt nu numai foarte educative, dar și foarte distractive. De exemplu, teatru Țăndărică pune în scena poveștile copilăriei precum „Scufița Roșie” sau “Alladin” iar prețul unui bilet este de numai 10,5 lei pentru copii și 12,5 lei pentru adulți.

*O vizită la muzeu este întotdeauna bine venită, mai ales că, atât cei mici cât și cei mari pot afla lucruri noi și interesante! Pe baza pasiunilor copilului dumneavaoastră, găsiți un muzeu potrivit pentru al vizita. Bucureștiul dispune de 59 de muzee printre care Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Satului sau Muzeul Pompierilor, numit și Foișorul de Foc. Și în restul țării există muzee interesante, printre care amintim Muzeul de Speologie Emil Racovița din Cluj, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea sau Muzeul Judetean Arges din Pitești care găzduiește și un Planetariu.

* Librăriile sunt pline de jocuri educative și distractive care vor face după amiezile lungi de duminică să fie pline de veselie. Puteți încerca un puzzle, un joc de cărți sau clasicele Monopoly, Rummy sau Uno.

*Și în casă puteți face o grămadă de lucruri interesante împreună cu copii. De exemplu, dacă cel mic este pasionat de activitățile practice, atunci tot ce vă trebuie este un lipici, o foarfecă, niște hârtie colorată și multă imaginație. O grămadă de idei găsiți pe site-ul http://www.dltk-kids.com/ , alături de multe cântece, poezii și jocuri în limba engleză!

Speak Your Mind