Descoperind talentele copilului tău

Copiii sunt foarte talentați!

Încă de la vârste destul de fragede, copiii își exprimă pasiunea pentru un anumit tip de activitate. Unii dintre ei au înclinații artistice, alții sportive, și este bine să observăm atent ce le place celor mici să facă mai exact. La fel de important este să nu-i obligăm pe copii să facă ceea ce ne-ar plăcea nouă ca ei să facă ci să-i încurajăm să-și dezvolte adevăratele talente.

Dar cum putem oare să descoperim care sunt talentele copiilor noștri? Iată câteva idei!

În primul rând observați-i la joacă și vedeți ce le place să facă. De exemplu, unii copii sunt pasionați de activitățile artistice și preferă să picteze, să coloreze sau să danseze. Alți copii sunt atrași de activitățile sportive și preferă să-și petreacă timpul liber alergând și cățărându-se, sau pe terenul de sport. Pe copiii pasionați de muzică îi veți vedea mereu cântând sau fiind atrași de instrumentele muzicale. De asemenea, puteți să-i întrebați pe copiii dumneavoastră ce le place să facă si alegeți împreună un curs care să i se potrivească. Un alt mare ajutor în descoperirea pasiunilor celor mici este grădinița. Rugați-o deci pe educatoare să vă povestească mai multe despre activitățile la care se descurcă bine cel mic.

După ce v-ați dumirit cam care ar fi pasiunile copilului dumneavoastră urmează să căutați un loc unde acesta și le poate dezvolta. Puteți alege între școlile de artă, de sport, after-school, cluburile pentru copii, programele speciale gen Fast Track Kids sau meditațiile particulare. Un studiu recent a arătat însă, că prichindeii care urmează diverse cursuri în afară grădiniței sau a școlii, sunt mult mai dezinvolți, sociabili și fac față mai bine provocărilor.

Încercați totuși să nu-i aglomerați programul celui mic înscriindu-l la mai multe cursuri decât poate face față. De asemenea, aveți grijă ca activitățile extracuriculare să nu se suprapună cu cele ale grădiniței, pentru a fi siguri că nu rămâne în urmă sau nu pierde nimic.

 

Speak Your Mind