10 idei pentru o zi ploioasă

Și ce dacă plouă?

Chiar dacă afară plouă, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne distrăm. Iată câteva idei cum să facem din orice zi ploioasă una plină de veselie în familie!

1) Muzica ne inspiră: pentru a pune în aplicare această idee aveți nevoie de un cd cu sunete care imită ploia sau futuna (sau pur și simplu ascultați ploia de afară), acuarele gri, albastru, alb, galben și negru, și o foaie de hârtie. După cei mici au ascultat sunetele făcute de ploaie, rugați-i să picteze pe foaie…ploaia, așa cum și-o imaginează ei. Este o idee grozavă mai ales pentru o activitate de grup!

2)Decorăm umbrela: puneți niște ziare pe covor și deschideți o umbrelă. Adunați de prin casă paiete, carioci, lipici, mărgele și decorați împreună cu cei mici umbrela cât mai vesel!

3) Toată familia merge la film: pregătiți un castron mare cu popcorn și urmariți împreună un film!

4)Semne de carte din ziare și reviste vechi: aveți prin casă niște reviste sau ziare mai vechi? Nu le aruncați! Decupați din ele imagini cu flori, insecte animale sau orice vă place vouă și faceți semne de carte. Vă mai trebuie niște lipici, cartoane, carioci, panglici sau paiete, cu ajutorul cărora să decorați semnele de carte!

5)Păpuși din linguri de lemn: aveți nevoie de o lingură de lemn, carioci și materiale textile. Cu ajutorul acestora, decorați lingura de lemn, transformând-o într-o păpușă sau o marionetă pe care o puteți folosi dacă faceți o piesă de teatru!

6)Inventăm povești: toată familia se așează pe covor într-un cerc. Cineva din familie spune o propoziție care deschide povestea. Fiecare membru al familiei trebuie să continue povestea într-un mod cât mai creativ și amuzant!

7)Karaoke: cui nu-i place să cânte? Pe rând fiecare membru al familiei trebuie să interpreteze o melodie. Se acordă puncte pentru interpretare, originalitate și mișcare scenică!

8) Desenăm în grup: pe o foaie mai mare sau pe foi individuale, fiecare membru al familiei trebuie să deseneze ceva (să zicem pe un alt membru al familiei). Cel mai reușit desen câștigă o ramă și un loc pe peretele din sufrgerie!

9)Căutătorii de imagini: pentru acest joc vă trebuie reviste mai vechi, foarfeci, lipici și foi. Fiecare membru al familiei primește o temă, de exemplu animalele. Acesta trebuie să decupeze din revistele lui cât mai multe imagini cu animale și să facă un tablou cât mai frumos pe foaia lui.

10)Toată lumea la bucatărie: alegeți o rețetă simplă cum ar fi pizza și faceți mai multe blaturi mici. Fiecare membru al familiei primește câte un blat pe care să-l decoreze după bunul plac!

 

Spor la distracție tuturor!

Speak Your Mind