Sunt prietenul copilului meu!

download (2)

 

Este foarte important să le spunem în fiecare zi copiilor noștri că sunt iubiți și apreciați. Dar uneori cuvintele nu pot să exprime tot ce ne-am dori să spunem. Iată câteva metode prin care putem să le arătăm copiilor cât de mult însemnă pentru noi oferite de Sandra Magsamen.

 

1) Lucruri de bază

Nu uitați niciodată să vă îmbrățișați copii. Acest gest este un conector emoțional și fizic incredibil! De asemenea, citiți-le copiilor multe, multe cărți și povești. Faceți din asta un obicei zilnic!

2)Dansați…

…și distrați-vă împreună în timp ce vă țineți copii aproape oferindu-le comfortul și apropierea oferite de mișcare. Stați cu ei pe covor, jucați-vă, faceți puzzle-uri, pictați cu degetele și râdeți împreună. Și mai ales, spuneți-le mereu cât de mult îi iubiți, că sunt unici și deosebiți.

3) Cântați din tot sufletul

Alegeți o melodie împreună cu copilul dumneavoastră. Aceasta va fi melodia voastră. Nu vă temeți că nu aveți o voce bună ci doar bucurați-vă de momentele petrecute cu cei mici. În zilele în care vi se pare că nimic nu merge bine și nu vă puteți înțelege cu copiii, acest ritual poate fi cel care aplaneză conflictele.

4) Scrieți-le copiilor o scrisoare….

…în ziua in care s-au născut sau chiar acum. Umpleți-o cu dorințele, visele, așteptările sau neliniștile voastre și păstrați-o pentru mai târziu. De asemenea, le puteți scrie câte o scrisoare la fiecare zi de naștere.

5) Alte idei…

  • faceți ca vineri seara să fie seara familiei. Mâncați pizza, vizonați un film sau jucați un joc precum Monopoly.
  • realizați împreună un album de familie în care să puneți poze, imagini sau desene.
  • deschideți o galerie de artă la voi acasă în care să expuneți toate desenele sau picturile copiilor.
  • plantați semințe în grădină sau într-un ghiveci și apoi priviți-le cum cresc.
  • împărtășiți momentele speciale din viața voastră cu cei mici, arătându-le poze sau înregistrări cu voi.
  • faceți un film despre bunici. Rugați-i pe cei mici să pună tot felul de întrebări haioase care să-i amuze pe bunici. În timp aceste amintiri vor deveni de neprețuit.

 

Speak Your Mind