Toamna este unul dintre cele mai frumoase și creative anotimpuri. Natura ne oferă o multitudine de materiale și idei cu ajutorul cărora putem realiza împreună cu cei mici activități practice deosebite. Iată propunerile noastre:
1) Copăcelul cu surprize
Pentru această activitate practică veți avea nevoie de:
- un sul de carton de la hârtia igienică
- acuarele sau tempera
- un carton alb sau verde
- o foarfecă
Iată ce aveți de făcut:
Tăiați cartonul în forma unei coroane de copac. Apoi, cu ajutorul acuarelelor pictați cu degetele puncte mici de diferite culori (galben roșu, verde, portocaliu, maro) care vor reprezenta frunzele. Dacă doriți să îl faceți un pom fructifer, atunci pictați cu culoarea potrivită pentru fructul ales (de exemplu roșu pentru mere). Cu ajutorul foarfecii, faceți două tăieturi pe sulul de carton, în care mai târziu veți pune coroana copacului.
2) Animale din frunze
Frunzele sunt peste tot toamna așa că nu vă sfiiți să le folosiți în cadrul activițăților practice. Iată câteva modele care să vă servească drept inspirație:
Toate aceste animăluțe haioase dar și multe alte modele le găsiți aici.
3) Frunza mozaic
Pentru această activitate veți avea nevoie de:
- un model de frunză imprimat pe un carton
- o foarfecă
- lipici
- hârtie colorată sau hârtie creponată
- carioci
Decupați frunza și apoi puneți lipici pe toată suprafața ei. Hârtia colorată sau creponată o tăiați în bucăți mici sau o rupeți și apoi o lipiți pe frunză, așa cum vă place vouă.
Iată și un model care să vă inspire:
4) Dragă Jurnalule…
“…azi am adunat multe frunze din parc și eram tare curioasă să aflu cum se numesc! Și pentru a nu uita cum arată și care este numele lor am făcut acest proiect!”
Cam așa ar putea să sune descrierea pentru următorul proiect pe care vi-l propunem. Pentru a-l realiza aveți nevoie de:
- frunze de diverse mărimi
- acuarele sau tempera
- o pensulă
- un caiet cu foi albe
- un marker negru
Instrucțiuni:
Cu ajutorul pensulei pictați frunzele în diverse culori. Insistați asupra culorilor pentru ca apoi amprentele frunzelor să se vadă foarte bine. Cu ajutorul frunzelor colorate faceți ștampile din frunze pe paginile albe și așteptați să se usuce. După ce s-au uscat complet, desenați-le conturul cu ajutorul unui marker și scrieți-le denumirea lângă. Pe parcursul toamnei puteți continua proictul realizând ștampile din fructe și legume.
5) Copăcei, copăcei
În jurul nostru, peste tot, suntem înconjurați de copaci. Pentru a-i învăța pe copii cât de importați sunt aceștia dar și pentru a le explica schimbările care au loc toamna în natură, vă propunem mai multe activități practice cu tema Copăcei. Iată câteva dintre modelele noastre preferate:
6)Sperietoarea din grădină
Ați realizat vreodată o sperietoare de ciori? Este foarte distractiv! Dacă nu puteți să faceți una adevărată iată câteva modele inedite de sperietori mai….mici!
7)Personaje din conuri de brad
Puteți realiza diverse personaje haioase cu ajutorul conurilor de brad. Iată câteva din preferatele noastre:
8) Coronițe din frunze
Decupați un cerc mare dintr-un carton și apoi încă un cerc în mijlocul cercului pe care îl aveți deja. Apoi pe această ramă lipiți frunze și fundițe pentru a realiza o coroniță de pus pe ușă. Pentru inspirație vă oferim câteva modele:
9) Ramă foto din capace de ghinde
Cu ajutorul capacelor de ghinde puteți realiza o mulțime de decorațiuni de toamnă. Noi am găsit acest model de ramă foto foarte ușor de realizat. Aveți nevoie doar de un carton, lipici, o poză și multe capace de ghinde.
10) Mototolirea este haioasă!
O activitate foarte haioasă și distractivă este mototolirea. Pentru acest proiect aveți nevoie de hârtie (colorată, creponată, igienică, prosoape de bucătărie, etc) pe care cei mici să le rupă și să le mototolească. Puteți crea orice imagine, tablou sau formă cu această tehnică. Iată o idee care să vă inspire:
Spor la treabă!
[…] din fâșii de hârtie – activitate practică Related Posts Top 10 activități practice de toamnăTop 10 idei ingenioase de a petrece timpul în naturăFișe de colorat “Flori de […]