Activități diverse cu tema “The very hungry caterpillar”

The very hungry caterpillar (Omida cea înfometată) scrisă de Eric Carle este una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii și face parte din literatura internațională. Povestea urmărește ciclul de viață a unei omizi din momentul în care iese din ou și până se transformă într-un fluture, fiind atât distractivă cât și educativă.

Pe baza cărții puteți realiza multe activități, atât practice cât și de predare, dar și jocuri distractive și activitați artistice. Am adunat pentru voi câteva dintre cele mai frumoase activități cu tema The very hungry caterpillar.

1) Panou decorativ pentru grădiniță

Via: http://iteachkinderkids.blogspot.be/

Este un panou foarte ușor de realizat dar și foarte frumos. Toți copiii din grupă pot contribui cu câte ceva la realizarea lui. În timp ce îl asamblați puteți vorbi despre culori, zilele săptămânii, diferite tipuri de mâncare sau despre viața insectelor.verycaterpillar1

2)  Să hrănim omida!

Este un joc distractiv ce se poate juca în echipe. Realizați din hârtie creponată fructele mâncate de omidă în poveste dar și capul omizii din carton și apoi rugați-i pe copii să arunce fructele direct în gura omizii.images (1)

3) În vizită la noi în clasă

Via: http://pinterest.com/keyes/

Pentru această activitate veți avea nevoie de baloane și de carton negru. Efectul însă va fi unul spectaculos!655ac63642d52f6cbd2c40c9e862ef3d

4) Activități practice diverse

Realizați împreună cu cei mici omizi haioase din cofraje de ouă sau fâșii de hârtie colorată.tumblr_m3vy9tWjKy1qdzm50download (4) images (2) images (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Gustări delicioase pentru copii

Faceți-le o surpriză plăcută celor mici și serviți-i cu o gustare inedită!

Via: Gustare 1

Via: Gustare 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6) Urmăriți povestea pe internet citită chiar de autorul Eric Carle

Click aici pentru a viziona povestea The very hungry caterpillar

Speak Your Mind