Exerciții de antrenament grafic pentru preșcolari

Activitățile ce preced scrisul la copii sunt foarte importante și utile. Acestea se pot face sub formă de jocuri, fișe de lucru sau cu ajutorul unor obiecte de uz casnic sau din natură. Iată câteva propuneri care să vă inspire:

1) Cartonașe de antrenament grafic

Via: Childcareland

Printați diferite simboluri (linii, cercuri, etc) pe hârtii și laminațile. Cu ajutorul unei carioci copiii trebuie să unească punctele pentru a obține diverse imagini. Găsiți aici câteva imagini pe care le puteți imprima și lamina. După ce le-ați decupat prindeți-le împreună pe un cerc de metal pentru a realiza o carte.

Puteți face și dumneavoastră astfel de modele folosind un program precum Word, sau puteți găsi alte modele pe internet.

l_2ccd6b20-85a8-11e1-9eaf-d5a3fe700004

 

 

 

 

2) Scriem cu ajutorul spumei de ras

Via: Childcareland

Spuma de ras este foarte utilă în activitățile de antrenament grafic. Pe o suprafață dreaptă, cum ar fi o masă sau o tavă, puneți spumă de ras și întindeți-o bine. Rugați apoi copiii să scrie cu degetul diverse cifre, litere sau simboluri cum ar fi linii, cercuri, linii șerpuite, etc.100_5540-1024x768  Alphabet-Writing-Letters-in-Shaving-Cream download Silly snakes 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Cartonașe cu litere 

Via: Childcareland

Imprimați și laminați aceste cartonașe cu litere de aici. Apoi rugați-i pe copii să unească punctele cu o cariocă pentru a scrie litere.

20110519-IMG_9858_thumb[1] ltc1

 

 

 

 

 

4) Tăbliță de scris

Via: FormulaMom

Aceste tăblițe sunt ideale pentru a exersa scrisul. După ce copiii au scris pe ele, se șterg cu un burete iar cei mici pot scrie alte litere sau simboluri.ux_a08072900ux0006_ux_c

5) Scriem cu plastilină

Via: Childcareland

Plastilina este foarte ușor de modelat și de aceea este ideală pentru a-i ajuta pe cei mic să-și formeze mâna pentru scris. Rugați-i pe cei mici să facă biluțe din plastilină pe care să le transforme în șerpișori și apoi în litere. Pentru a ușura lucrul copiiilor printați de aici aceste tăblițe pe care să le laminați.

Play Dough Letters plw2

Vă mai recomandăm:

Tăbliță magnetică/ de scris

Tăbliță magnetică/ de scris

Laptop Leap Frog Scout

Laptop Leap Frog Scout

Învățăm să scriem

Învățăm să scriem

Citirea - Scrie și sterge

Citirea – Scrie și sterge

Plastilină Toy Color

        Plastilină Toy Color

Pix Frixon - Scrie și șterge

Pix Frixon – Scrie și șterge

Speak Your Mind