Învățăm ceasul!

Vă propunem câteva activități care să-i ajute pe cei mici să învețe să citească ceasul.

1) Construiește un ceas Pentru a construi un ceas aveți nevoie de o farfurie de carton sau un cerc de carton. Din hârtie colorată, carton sau plastilină realizați cifrele și două săgeți. La început lipiți cifrele în ordine crescătoare pentru a-i ajuta pe copii să-ți amintească cifrele de la 1 la 12. Când ați terminat de lipit cifrele, puneți și cele două săgeți cu ajutorul unei pioneze pentru ca să se poate mișca pe ceas. Îndoiți pioneza la spate și acoperiți-o cu un carton. Acum cel mic are propriul său ceas cu care îl puteți învăța orele.

Model ceas 1, Model ceas 2, Model ceas 3, Model ceas 4.

paper-craft-clockBoston Red Sox Baseball Paper Plate Clock Craft Bunny clock clock craft for kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2) Ceas din Cd-uri  Realizați un ceas haios dintr-un cd vechi și câteva bucățele de carton. Cu ajutorul unui marker scrieți cifrele pe spatele cd-ului. Ceas din CD

dscn5076

3) Marele ceas Pentru a realiza acest joc aveți nevoie de un carton mare pe care să desenați un ceas mare, cât mai colorat și mai vesel. Din două bucăți de carton realizați săgețile ceasului. Realizați apoi patru zaruri mari, două pentru ore și două pentru minute. Rugați-i pe copii să rostogolească două zaruri (unul cu ore, unul cu minute) și să așeze corect săgețile ceasului.  1820_1_201206061318094) Panoul cu activități

Pentru a-i ajuta pe cei să învețe ceasul puteți realiza un panou cu activități zilnice pe care să-l agățați la vedere. Pe cartoane colorate scrieți o anumită ora și o anumită activitate pe care o faceți în fiecare zi. De exemplu la ora 9:00 luăm micul dejun, apoi la 9:30 mergem la grădiniță, etc. Lângă panou puteți pune un ceas cu ajutorul căruia copiii să compare ora de pe carton cu cea de pe ceas. Puteți folosi un panou cu buzunare ca cel din modelul de mai jos.

5) Umbra îți spune cât este ceasul

Via: Learning Ideas

Această activitate este atât educativă cât și distractivă. Pentru a o realiza veți avea nevoie de carton (cât mai gros), un creion, un raportor, o bucată de platilină, un marker și o busolă. Pe carton desenați un cerc cu ajutorul raportorului. Scrieți cifrele de la 1 la 12 și cu ajutorul plastilinei, lipiți creionul în centrul cercului. Într-o zi cu soare, mergeți afară și căutați cu ajutorul busolei Nordul. Puneți ceasul să arate ora 12 spre Nord și observați cum, cu trecerea timpului umbra creionului vă arată cât este ceasul.

Sun Clock Craft for Kids

Speak Your Mind