Cum petrecem ziua de 1 Decembrie alături de copii

Vă propunem câteva activități pe care le puteți realiza alături de copiii voștri pentru a sărbători ziua de 1 Decembrie.

1) Activități practice

Realizați împreună diverse activități practice cum ar fi o hartă, un steag, un costum popular sau un colaj care să reprezinte o parte din istoria țării. Puteți folosi tot felul de materiale cum ar fi cartonul, hârtie creponată sau colorată.

În timpul activității povestiți-le copiilor despre istoria României, arătați-le poze cu costume populare sau clădiri importante.

Click aici pentru a downloada un șablon cu HARTA ROMÂNIEI

Click aici pentru a downloada un șablon cu STEAGUL ROMÂNIEI

2) Vizionați filme și documentare despre România

Pe internet găsiți o mulțime de filme istorice care descriu viața și obiceiurile strămoșilor noștri. Astfel copiii vor înțelege mai bine momentele importante care au marcat istoria țării noastre. De asemenea puteți găsi documentare despre România, care conțin informații atât despre istoria cât și despre geografia țării.

3) Mergeți la parada militară

Parada militară este organizată în fiecare an în diverse orașe ale României. Copiii pot vedea soldații și lua parte la paradă, pot asculta și intona imnul național.

4) Vizitați Muzeul de Istorie sau Muzeul Satului

Vizita la Muzeul de Istorie este pentru copii dar și pentru adulți, o adevarată călătorie în timp. Cei mici se vor bucura admirând colecții de arme, cărți și fotografii foarte vechi, armuri sau uniforme militare.

Muzeul Satului prezintă viața oamenilor de la țară într-un mod autentic dar organizează și diverse evenimente pentru copii, care să-i ajute pe cei mici să înțeleagă mai bine viața strămoșilor noștri.

Alte idei:

  • decorați casa sau camera copilului cu diverse decorațiuni precum stegulețe
  • ascultați și cântați împreună imnul
  • luați cina împreună cu toată familia
  • vorbiți-le copiilor despre oamenii care au marcat istoria țării

Speak Your Mind