Colecția “Decorațiuni de Crăciun” (partea întâi)

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar noi, cum mic cu mare, trebuie să le întâmpinăm așa cum se cuvine. Este sezonul decorațiunilor, al cadourilor, al bucuriei, al iubirii. Mai mult decât atât, este sezonul creativității! Creați împreună cu noi minunate decorațiuni de Crăciun și bucurați-vă de magia sărbătorilor!

Brăduți colorați

Împodobirea bradului este unul dintre cele mai frumoase și mai iubite obiceiuri de Crăciun. În mod tradițional, acesta este decorat pe data de 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. În vârful său se pune o stea sau un înger.

Vă prezentăm cele mai frumoase activități practice pe care le puteți realiza alături de cei mici cu tema Brăduți colorați, pe care apoi le puteți folosi ca și decorațiuni de Crăciun.

1) Brăduțul rotofei

Via: Busy Bee Kids Crafts

Pentru a realiza această activitate veți avea nevoie de carton verde și maro ( sau un coif de petrecere din carton și un tub de carton de la prosoapele de bucătărie), diverse obiecte pentru a decora bradul, lipici, o foarfecă și carioci.

Din cartonul verde tăiați un semicerc din care apoi faceți un coif. Din cartonul maro realizați trunchiul copacului. Puneți coiful verde peste trunchi și decorați brăduțul așa cum vă place.

Dacă folosiți un coif de petrecere, îmbrăcați-l în hârtie colorată sau pictați-l cu verde, iar tubul de carton pictați-l cu maro.

Brăduțul rotofei

 

2) Brăduțul familiei

Via: MemeTales

Decupați din carton maro forma unui brad. Apoi desenați forma unor mâini pe hârtie colorată verde. Decupați apoi toate mânuțele și lipiți-le pe forma bradului. Decorați brădul cu multe globuri și fundițe și puneți-i o stea în vârf.

Brăduțul familiei

 

3) Brăduț din amprentele picioarelor

Via: Craft Rookie

Pictatul cu degetele de la mâini este o tehnică foarte comună. De ce să nu încercăm să pictăm și cu picioarele? Iată un model care sperăm să vă inspire! Pentru a-l realiza aveți nevoie de acuarele roșii și verzi dar și de o cariocă galbenă și de una maro (cu cea galbenă realizați steluța din vârf și cu cea maro trunchiul).

Brăduț din amprentele picioarelor

 

4) Brăduți din bețe de înghețată

Via: AHomeSchoolJourney

Lipiți trei bețe de înghețată unul peste celălalt pentru a realiza un triunghi. Pictați apoi triunghiul obținut cu culoarea verde. Tăiați o bucată de carton maro (un dreptunghi) și lipiți-l pe spatele triunghiului. Decorați apoi brăduțul cu multe pietricele și sclipici! Dacă adăugați și o panglică veți obține o decorațiune de agățat în brad!

Brăduți din bețe de înghețată

 

5) Brăduț din material textil

Via: mpmschoolsupplies

Decupați din material textil ( fetru de exemplu) un brăduț. Decorați-l apoi cu nasturi pe care îi puteți coase sau lipi. Veți obține o decorațiune frumoasă și originală!

Brăduț din material textil

 

Toyz.ro

Speak Your Mind