Jocuri de iarnă pentru copii (de interior)

Ne jucăm cu bulgări

    Ne jucăm cu bulgări

Vă propunem o serie de jocuri foarte distractive de iarnă ce pot fi jucate  în interior atunci când frigul de afară nu ne permite să ne jucăm cu zăpada!

1) Aruncătorii de bulgări

Pentru acest joc veți avea nevoie de câteva coli de hârtie albă, un cerc de Hula-Hoop, un coș de rufe, o minge de ping-pong și o sticlă goală de suc.

Cum se joacă:

  • faceți bulgări din hârtie
  • puneți cercul pe covor și încercați să aruncați bulgării în cerc
  • puneți coșul de rufe pe masă și încercați să aruncați bulgării în coș
  • puneți mingea de ping-pong pe gura sticlei de plastic și încercați să o dărâmați cu bulgării de hârtie fără să loviți sau să dărâmați sticla

2) Bătaie cu zăpadă

Mototoliți câteva bucăți de hârtie pentru a realiza bulgări. Înainte de începerea jocului alegeți o zonă sigură unde copiii pot merge pentru a nu putea fi loviți de bulgări. Un copil stă într-un colț și când aude semnalul Bătaie cu bulgări! începe să arunce cu bulgări în ceilalți copii care se prefac că skiază, patinează, etc. Copiii trebuie să ajungă cât mai repede în zona sigură. Dacă au fost loviți devini și ei aruncători de bulgări.

3) X și O de iarnă

Creați din carton baza jocului X și O și faceți cartoane mici cu imagini de iarnă ( bulgări, oameni de zăpadă, fulgi, reni, brazi, etc). Acum aveți un X și O de iarnă.

Puteți juca aici varianta on line a acestui joc.

4) Simon spune….varianta de iarnă

Un copil va fi Simon iar el le va spune celorlalti copii cu au de făcut. De exemplu: Simon spune: Toată lumea să sară într-un picior! Doar că jocul v-a fi adaptat și vom folosi personaje de iarnă ca de exemplu: Ursul Polar, Moș Crăciun, Omul de zăpadă, etc. În engleză acest joc se numește Simon says…și este foarte popular pentru copiii de toate vârstele.

5) Marea bătalie

Din hârtie albă sau colorată faceți bulgări de zăpadă pe care să-i lipiți cu bandă adezivă. Împărțiți copiii în două echipe și delimitați sala în două cu o panglică pe care să o puneți pe podea. La semnalul vostru cele două echipe încep bătălia cu bulgări de zăpadă timp de 1-2 minute. După ce timpul a trecut fiecare echipă numără câți bulgări au în partea lor de cameră. Echipa cu cei mai puțini bulgări în partea lor este declarată câștigătoare!

6) Zăpadă pe capul meu

Realizați un fulg mare de zăpadă din hârtie. Delimitați cu două panglici o zonă în care copiii trebuie să meargă cu fulgul pe cap fără să-l scape. Dacă un copil scapă fulgul în zona delimitată trebuie să înceapă din nou.

7) Nu scăpa bulgărele

Pentru acest joc foarte amuzant veți avea nevoie de linguri, mănuși, două găleți și câteva gheme de lână. Delimitați zona de start cu o panglică și cea de sosire cu gălețile. Fiecare copil va purta câte o pereche de mănuși în timp ce încearcă să ducă un ghem de lână pe o lingură până la găleată fără să-l scape. Câștigă echipa care a terminat prima de dus toate ghemele la găleata echipei sale.

8) Îmbracă-ți profesorul!

Împărțiți copiii în două echipe. Fiecare echipă va primi obiecte de îmbrăcăminte specifice iernii cu care trebuie să-și îmbrace profesorul cât mai repede. Echipa care și-a îmbrăcat profesorul desemnat cât mai repede câștigă. Pentru a îngreuna jocul, puteți pune și haine de vară și apoi să-i rugați pe copii să le folosească doar pe cele de iarnă.

9) Pasează…gheața!

Un joc foarte amuzant ce sigur va fi pe placul celor mici. Așezați copiii în cerc și puneți muzică. Copiii trebuie să dea de la unul la altul o bucată de gheață până când se oprește muzica. Aplaudați-l pe copilul la care a rămas gheața.

10) Mașini pe gheață 

Este un joc distractiv dar și educativ. Într-un castron mare sau un lighean puneți apă și așteptați până se transformă în gheață. ( o puteți lăsa afară sau băga la congelator)

Dați copiilor acest castron cu gheață și câte o mașinuță și rugați-i să-și conducă mașina pe gheață.  Puneți sare sau nisip pe gheață și observați ce se întâmplă cu gheață.

Alte idei originale:

  • urmărește un film cu zăpadă sau un documentar
  • citește cărti cu povești de iarnă
  • crează un decor de iarnă
  • realizează o activitate practică de iarnă
  • ascultă muzică de iarnă
  • bea o ciocolată caldă

Comments

  1. Niste idei minunate!Multumim frumos, Iulia!

  2. NISTE IDEI MINUNATE!!!!!!
    AR FI BINE SA PRACTICE SI GRADINITELE ASTFEL DE IDEI SI SA MAI LASE FISELE DE LUCRU……

Speak Your Mind