Cum ne distrăm vara aceasta

Vara este anotimpul veseliei și al vacanței! Vremea frumoasă și soarele ne îndeamnă și ne ademenesc să ieșim din casă și să ne bucurăm, cu mic, cu mare, de natură!

De aceea vă propunem câteva idei de activități pe care le puteți pune în aplicare alături de cei mici pentru a avea o vară cât mai distractivă!

Micii grădinari: copiii sunt fascinați de natură și sunt mereu dornici să-și ajute părinții la treburile casnice. Împletiți deci utilul cu plăcutul și rugați-i pe cei mici să vă ajute atunci când sunteți în grădină și plantați flori sau legume. Cei mici se distrează, se bucură de soare, învață despre natură dar devin și mult mai responsabili. Pentru a-i ajuta le puteți cumpăra un set de grădinar de jucărie sau puteți imroviza unul folosind diverse jucării precum cele de la seturile pentru nisip.

Tip: dacă vreți să le cumpărați celor mici un set de grădinar, găsiți aici trei seturi fantastice pe care le puteți comanda cu un simplu click!

Jocuri de rol: puneți într-o cutie diverse pălării, măști, haine, pantofi și accesorii. Apoi costumați-vă în personaje imaginare și distrați-vă alături de cei mici jucând diverse roluri! Puteți face o petrece în grădină sau puteți porni într-o aventură fantastică.

 

145062259Construiți un cort: fie în grădină sau în casă, construiți alături de copilul dumneavostră un cort dintr-o perdea veche sau un cearsaf. Puneți înăuntru perne, jucării, cărticele și inventați o lume doar a voastră.

Căutătorii de insecte: natura este plină de minuni, iar insectele sunt una dintre ele. Scoateți la imprimantă o listă cu diverse insecte care se găsesc în zona în care locuiți (pentru cei mici puteți imprima diverse imagini). Mergeți apoi cu cei mici în parc sau la pădure și căutați insecte. Copiii trebuie să încercuiască pe listă fiecare insectă pe care au văzut-o.

Tips: *puteți crea alături de cei mici și un oraș al insectelor! Pentru a comanda acest joc deosebit dați click aici.

*înainte de a pleca în căutarea insectelor, vorbiți-le copiilor despre acestea. Găsiți o mulțime de idei deosebite și informații despre insecte pe blogul Mic Atelier de Creație.

Micii artisti: aleile parcurilor nu sunt făcute doar pentru plimbări lungi și plăcute ci și pentru desenat cu creta! Dați-le celor mici o cutie cu cretă și veți fi uimiți de poveștile fantastice ce se vor desfășura sub ochii dumneavoastră.

Cântăreții veseli: dacă aveți prin casă câteva instrumente muzicale pentru copii puteți improviza o mică formație. Puteți pregăti un spectacol pentru cei dragi.

Tips: *dacă nu aveți instrumente muzicale în casă atunci este foarte simplu să creați chiar dumneavoastră câteva din materiale reciclabile.

* dacă doriți să comandați un set de instrumente muzicale găsiți aici o mulțime de opțiuni.

Parada bicicletelor: cei mici adoră să meargă cu bicicleta! Adunați deci mai mulți copii și decorați împreună bicicletele cu diverse stickere sau panglici. Faceți apoi o paradă a bicicletelor și oferiți diplome tuturor participanților!

Cursa cu obstacole: ce poate fi mai distractiv decât o cursă cu obstacole în natură? Adunați tot felul de obiecte din casă și creați o astfel de cursă în curte sau în parc!

Tips: La sfârșitul cursei le puteți da copiilor premii și diplome! De asemenea nu uitați că cei mici trebuie protejați în mod constant de soare cu ajutorul cremelor și al pălăriilor!

Bucătărim: copiii pot fi de mare ajutor în bucătărie! Deci nu ezitați să-i rugați să vă ajute! Le puteți cumpăra diverse seturi de bucătărie care să fie pe măsura lor, forme de prăjituri și un șorț de mini bucătar!

Tips: creați alături de cei mici o prăjitură specială care să fie prăjitura voastră! Invitați familia și prietenii și serviți-i cu mica voastră invenție culinară! Puteți comanda de aici un set de bucătarie pentru cei mici!

Activități practice: cei mici sunt deosebit de creativi și de aceea activitățile practice sunt foarte bune pentru ei! Puneți-le la îndemână diverse materiale și lăsați-i să-și manifeste creativitatea.

Ziua de…ne-aniversare: toți copiii se bucură atunci când este ziua lor de naștere! Dar ce ar fi dacă le-am face o surpriză și le-am pregăti o zi de ne-aniversare? O zi în care să-i sărbătorim doar pentru că sunt fantastici și pentru că ne fac viața mai frumoasă în fiecare zi?

Vizite diverse: vara este anotimpul perfect pentru a vizita diverse locuri interesante din orașul tău. Astfel poți vedea muzee, expoziții, filme, poți merge la teatru dar te poți bucura de minunile naturii vizitând grădini botanice, zoologice sau ferme.

Jucați-vă în ploaie: dacă afară plouă încet, este vremea perfectă pentru joacă! Dați-le celor mici cizmele de ploaie și fugiți împreună la joacă afară! Cei mici pot observa și ce se întâmplă cu natura atunci când plouă!

Tip: Dacă nu vă place să ieșiți în ploaie la joacă, atunci ieșiți după ce ploaia s-a terminat. Ce poate fi mai distractiv decat să sari într-o mare băltoacă?

Căsuțe pentru păsări: puteți crea alături de cei mici căsuțe pentru păsări din diverse cutii de carton sau sticle mari de plastic. Agățați-le în curte sau în parc și nu uitați să puneți și câteva semințe!

 

Vino, vară dragă!

Vino, vino, dulce vară,
Să mai ies la câmp, afară,
Să cutreier văai fugind,
Plaiurile să colind.

Să mă uit cum vin la ape
Turmele, să se adape,
Dintre fagi să deslușesc
Viers de fluier ciobănesc.

Freamăt de pădure verde
Auzul să mi-l dezmierde,
Ostenit apoi să cad
Jos, la umbra unui brad.

Și să-mi fie câmpu-n floare,
Ceru-albastru-nvelitoare,
Să m-adoarmă-n dulce cânt
Brazii clătinați de vânt!

Speak Your Mind