The Cat in the Hat (Pisica din Pălărie)

il_340x270.429155514_mmotThe Cat in the Hat este o carte pentru copii, scrisă de către Theodor Geisel cunoscut sub numele de Dr. Seuss, ce a fost publicată în anul 1957.
Personajul principal al cărții este o pisică care poartă o pălărie în dungi albe și roșii și un papion, și care apare dintr-o dată în casa a doi copii, într-o zi ploioasă când mama lor îi lasă singuri acasă.  Deși este rugată de mai multe ori să plece de către peștele familie, pisica refuză și folosește jumbușlucuri haiose pentru a-i distra pe cei doi frați plictisiți.
Unul dintre cele mai haioase momente este atunci când pisica anunță că și-a pierdut “moss covered three handled family grudanza” un obiect despre care nimeni nu știe ce este dar pe care cei mici împreună cu pisica cea buclucașă folosind metoda “Calculatus Eliminatus”.
Pe parcursul poveștii mai apar încă două personaje foarte haioase dar și foarte neastâmpărate, numite Thing 1 și Thing 2 care împreună cu pisica reușesc să facă o dezordine de nedescris în casă. Povestea se termină într-un mod la fel de neprevăzut precum a și început. Pisica aduce o mașinărie cu ajutorul căreia face curat în casă iar când mama copiilor intră pe ușă le spune celor mici că tocmai a vazut o pisică ce purta o pălărie și care conducea faimoasa moss covered three handled family gradunza, bineînțeles spre uimirea celor mici și a peștișorului.

Personajele poveștii sunt:

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

Thing 1 și Thing 2

Thing 1 și Thing 2

Pisica, peștișorul, copii și prietenii pisicii

Pisica, peștișorul, copii și prietenii pisicii

Speak Your Mind