Green Eggs and Ham (Ouă verzi cu Șuncă)

IMG_0160Green Eggs and Ham ( Ouă verzi cu Șuncă) este una dintre cele mai populare cărți pentru copii semnate de Dr. Seuss. Aceasta a fost publicată pentru prima dată în 1960 iar conform Publishers Weekly, din 2001 este a patra cea mai bine vândută carte pentru copii din toate timpurile.
Povestea a fost ecranizată de mai multe ori, prima apariție fiind în 1973 când a apărut filmulețul Dr. Seuss on the Loose care cuprinde mai multe povești ( The Sneetches, The Zax și Green Eggs and Ham) semnate de acest autor.

Povestea este scurtă dar foarte amuzantă iar în rolurile principale sunt două personaje, unul numit Sam-I-Am și un alt personaj al cărui nume nu este menționat. Sam-I-Am încearcă să-l facă pe al doilea personaj să guste dintr-un fel de mâncare compus din ouă verzi și suncă.  Personajul refuză iar asta declanșează o adevarată aventură. Sam-I-Am îl urmărește pe acesta și îi tot oferă ouă verzi cu șuncă . Povestea se termină atunci când personajul fără nume gustă ouăle și șunca și descoperă că de fapt, îi plac mulțumindu-i lui Sam-I-Am pentru această masă delicioasă.

 

Puteți urmări aici filmul întreg Dr. Seuss on the Loose ( prima poveste este Green Eggs and Ham):

Puteți asculta aici povestea citită după cartea originală:

Comments

  1. sunt asa de frumoase cartie cu Dr. Seuss, oare se gasesc si la noi de cumparat ? Daca nu in romana poate in engleza ?

Speak Your Mind