Azi mâncăm pepene roșu!

Azi mâncăm pepene roșu!

În ultimii ani, cercetătorii au adus din ce în ce mai des în discuție beneficiile consumului de pepene roșu. S-a demonstrat că pepenele are în compoziția sa licopen, o substanță ce este de fapt un colorant natural cu puternic efect antioxidant, care dă de altfel, culoarea rosie pepenelui. Licopenul se găsește în toate legumele și fructele roșii, precum mere, rosie, ridichi sau struguri și joacă un rol foarte important în prevenirea sau tratarea unor boli precum cancerul sau deteriorarea vederii.

Pe lângă licopen, pepenele roșu mai conține si aminoacizi, unii dintre aceștia fiind responsabili de cicatrizarea rănilor, sau îndepărtarea amoniacului din organism.

Doctorii recomandă consumul de pepene și în cazul în care doriți să aveți o inimă sănătoasă, deoarece acesta îmbunătățește funcțiile cardiovasculare și ajută la păstrarea arterelor în cea mai bună formă!

De asememea, pepenele roșu este o sursă naturală de vitamine. El conține vitaminele A, B6 și C care ajută la menținerea sănătății ochilor sau la întărirea sistemului imunitar.

V-am convins? Atunci, vă dorim poftă bună!

Speak Your Mind