Totul despre fructe

Se stie deja că fructele fac parte din categoria alimentelor ce nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică a copiilor. Doctorii recomandă porții zilnice de fructe, pentru că acestea au numeroase beneficii asupra organismului. Ca și oricare alt aliment însă, și fructele trrebuie consumate cu masură, specialiștii recomandând două porții pe zi la copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani, și între două și patru porții pe zi pentru copiii de peste 6 ani.  O porție poate însemna ori un fructe întreg sau un produs facut din fructe, precum un suc sau un desert.

Fructele conțin vitamine, apă, lipide și glucide, cam tot cea ce ne trebuie pentru a fi sănătoși. Nu uitați nici de nuci sau alune care sunt considerate de asemenea fructe și care conțin lipide.

Și deși unii copii iubesc fructele, sunt și multe mămici care se plâng de faptul că prichindeii lor nu mănâncă decât anumite fructe sau refuză să mănânce orice fel de fructe.

Ca și în cazul legumelor, creativitatea este soluția. Iată câteva dintre propunerile noastre:

  • deserturi delicioase: din fructe puteți face orice fel de desert ca de exemplu salată de fructe sau tartă cu fructe
  • rugați-l pe cel mic să vă ajute în bucătărie pentru a pregati deserturi delicioase
  • aranjați frumos pe farfurie fructele pe care vreți să i le serviți
  • folosiți fructele și în alt mod decât pentru mâncare. De exemplu puteți folosi fructele pentru a face ștampile sau diverse figurine
  • faceți suc de fructe
  • transformați fructele în înghețată

Iată și câteva poze care să vă inspire:

 

      

Speak Your Mind